HELMI ON LÖYTYNYT..

Tiistai 14.1.2014 klo 13:45 - MK

2013-06-30-0352.jpgHelmi taitaa olla löytynyt!!

Emmi-tyttömme vaikuttaa olevan juuri sellainen kiltti, mutta touhukas tyttö, jota me ja heposemme olemme illan helmeksi kaivanneet.

Yritämme kaikki olla mahdollisimman kilttejä myös takaisinpäin ja neuvomme tietty minkä osaamme.

Lähestymistapa tällä nuorella naisella oli juurikin niin kiltti ja ystävällinen sekä hevosia että ihmisiä kohtaan, että uskoisin tästä vielä hyvän tulevan!!

Kaikki ei aina tietenkään mene kuin Stömsössä, mutta otetaan siinä kohtaa taas Haapamäkeläinen huumori ja hymy käyttöön ja autetaan Emmiä hevosten tunnistamisessa ja muissa asioissa.

Kiva saada tällainen iltaHelmi meille. Toivomme pitkää ja kivaa yhteistyötä meidän kanssamme.

Tervetuloa siis Emmi Haapamäen henkeen ja piiriin!!

Täällä saat tottua kaikenmaailman häröilyihin ja jekkuihin, mitä vain hevospiireissä ajatella saattaa.

Kommentoi kirjoitusta.

HELMI ETSINNÄSSÄ!!!

Tiistai 31.12.2013 klo 13:53 - MK

joulukuu2013_045.jpgETSINNÄSSÄ SIIS UUSI HELMI PITÄMÄÄN MEISTÄ KAIKISTA KOOSTA, IÄSTÄ JA RODUSTA RIIPPUMATTA HYVÄÄ HUOLTA. TOIVOMME, ETTÄ OLET AIKUINEN, AUTOLLINEN JA VASTUULLINEN SEKÄ EHDOTTOMAN REHELLINEN JA TASAPUOLINEN KAIKKIA KOHTAAN. PÄIVISIN MEISTÄ HUOLEHTII IHANA HEIDIMME, MUTTA TARVITSEMME TEKIJÄÄ ILTATALLIIN MA-SU VÄLILLÄ, SEKÄ MYÖS VIIKONLOPPUISIN AAMULLA. JOS TUNNET, ETTÄ TÄMÄ ON SINUN PAIKKASI, LAITA HAKEMUSTA TULEMAAN JOKO TALLIN POSTILAATIKKOON TAI SP: marjo.korpela@pinta-asennus.fi

Kommentoi kirjoitusta.

Missä se valo luuraa..

Maanantai 16.12.2013 klo 19:09 - MK

roma_006.jpgJossakin on valoa.. Täällä kun räpistelee pimeydessä ja kaatosateessa kaljamaisella tiellä kotia kohden iltatallista, hiipii mieleen välimeren lämpö ja sieluun asti hyväilevä aurinko. Ah Rome I miss you..

Hevosille tuntuu olevan ihan sama :)

Pääasia on se, että rouva ruoka on palveluineen paikalla juuri oikealla hetkellä. Jos suustaan jää kiinni tallin käytävällä, alkaa kohtelias koputtelu ovilla.. Huhuu, koska sitä sapuskaa oikein tulee.

Hevosilla käpylisäke ei siis todellakaan toimi kuten meillä ihmisillä. Ei ne osaa olla pahalla tuulella tai kärttyisiä tai kiroile siksi, että näyttäisi tulevan musta joulu. Niille on oikeasti ihan sama, kunhan palvelu pelaa!!

Hevosten lisäksi on varmaan meidän Heidilläkin käpylisäke jotenkin vinksallaan, sekin meinaan vain hymyilee..Ja jatkaa talikoimista, loimittamista, lämmittämistä jne.jne.

Ei siis muuta kuin täysi valaistus maneesiin, joulumusiikki soimaan ja kokonaisvaltainen heittäytyminen liikunnan iloon oman humman kanssa. Kyllä se joulu ainakin meillä Haapamäessä hiipii sydämiin. Jos ei muutoin niin oman hepan kanssa puuhaillessa ja tallin käytävillä kavereiden kanssa keskustellessa.

Ja jos ei muuta keksi, voi pitää hauskaa uusien lelujen (=estekalustoa lisää..) kanssa. Huikean kokoinen vesimatto maassa voi olla huiikean jännittävää. Ainakin omien hummieni kanssa.. Luulinpa hallitsevani maasta käsittelyn melko hyvin, vaan kas kummaa. Ihan ei alkuun mennytkään kuin Strömsössä.. Mutta kyllähän siitä hyvä flow tuli, kun luottamus palasi ja yli käveltiin!!

Koitethaan nyt vain jaksaa.. Kyllä se kesä siellä jossakin luureksii ja pian taas aurinko meitä hellii valolla ja lämmöllä.

Mukavaa joulun odotusta kaikille, ottakaa lämpöä läheisistänne!!

Kommentoi kirjoitusta.

NE PALAVAT JIPII

Tiistai 26.11.2013 klo 13:54 - MK

valoviikot_015.jpg

Oi mikä valkeus!! Ensilumi juhlisti meidän omaa valopolkuamme. Tiedetään,tiedetään, laskua pukkaa varmasti keväällä. mutta murehditaan sitä sitten..

Tällä polulla on kuitenkin nyt mukava heittää lenkkiä alku tai loppukäyntien merkeissä tai muuten vaan.

Pimeys vaivaa vain muutaman kuukauden, joten ilman huonoa omaatuntoa aion ainakin itse nauttia rapsakasta pakkasesta hevoseni kanssa tällä raitilla. Törmäillään siis laitsapolulla ja nautitaan.

Lisää polkua on tulossa toiselle puolelle tilaa, mutta sinne ei sentään  valoja lähdetty viemään. Toivottavasti pikkukentän uusi lieska jaksaa valaista sinnekin edes vähän. Ainakin alkupäähän valo riittää ihan varmasti.
Myös saunan sivua pitikin pääsee tekemään kahdeksikkoa, ettei ala maisemat kyllästyttää.


                                                                                                valoviikot_016.jpg
Elämässä on hyvä jos on haaveita. Niitä toteuttamalla menee maailma eteenpäin. Erityisesti jos sattuu tuntemaan sellaisia luottomiehiä kuin kaivinkonekuskimme Timo Ylijoki ja sähkögurumme Jouko Koskinen Peko Oy:stä. Hehän näitä asioita ovat eteenpäin laittaneet. Kaunis kiitos helille kummallekin!!Pimeässä kyntäneenä (kaadoin siis hevoseni), olen sitä mieltä, että on mukavampi ratsastaa kun näkee eteensä edes vähän. Tässä oli muuten superkiva myös ravailla. Ainakin Trompilla V.L. Titanin veri heräsi henkiin. Oli aika magee piitkä ravi.
Nauttikaahan siis armaat Haapamäkeläiset tästä valojuhlasta tekin, joulukin on jo kohta ovella.

Kommentoi kirjoitusta.

Valoviikot Haapamäessä lähestyy..

Torstai 14.11.2013 klo 15:56 - MK

marraskuu_2013_019.jpg
Kylläpäs mä pomppasin metrin ilmaan kun näin nämä "katuvalot" pystyssä!!

Reitistä ei tule pitkä, mutta pätkäkin auttaa jos on koko päivän kököttänyt sisällä konttuurissa.

Sitten kun sähkömies on hommansa tehnyt ja valot syttyvät voi meikäläisen kiljahdukset kuulua kauas..

Laidunpolkumme tulee varmasti olemaan kovassa käytössä jatkossakin, kun saadaan

valot palamaan.

Valot tulevat kellon taakse eli ei pala yöllä. Tämä tiedoksi jo kaikille, että pitäisi siis palaa

automatic kaikille illan pimeinä tunteina :)                                                                                                                                       marraskuu_2013_016.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Oodi Heidille ja marraskuulle

Torstai 14.11.2013 klo 15:47 - MK

marraskuu_2013_023.jpgKaiken takana on nainen, joka ihanasti rakastaa

sitä kukaan ei voi vastustaa,

kaiken takana on nainen Heidi ihan erinomainen..

Noh, Matti ja Teppo sikseen enpä muista sanojakaan enempää :)

Toivottavasti et kurista mua kun kuvasi tuli tänne, mutta tämä olkoon kiitos meiltä kaikilta tallilta. Ihanaa, että juuri sinä hoidat hevosiamme ja talliamme. Sinun hymysi on eliksiiriä meille maailman murjomille, kun talliin saavumme. Ja että sä jaksat tehdä ja hymyillä vaikka akkoja sataisi..

                                                                                                                                           marraskuu_2013_011.jpg

Viime lauantaina kun kömmin tallia kohti aamukuuden aikaan en tiennyt itkeäkö vai nauraa.. Sitten ajattelin, että eihän se Heidikään koskaan porua väännä vaikka olisi kuinka pimeää ja sateista. Aamuheiniä jakaessa raikui Rihannan it's raining, raining, kunnes pehtoorimme Jari laittoi radion päälle. Sieltä tuli ensin Metro-tytöt ja sitten Olavi Virta.. Ollaanko vähän maalla..Ehkä Jari ei jaksanut kuunnella enempää mun hoilootusta.

                                                                                                                                      marraskuu_2013_003.jpg

  Ja sitten me taas syötiin suklaakakkua.. Happy Birthday Dear Rachel!!!!  It's important to eat cake on November!! And we will (every month). By the way Suvi got 9+ of english exam. You get the points of it!! And you are right!! It's important to be together and eat cake or pulla on November.. Waiting for next meeting!!        

                     

                                                                                                                                       

Kommentoi kirjoitusta.

It's raining, raining..Oh baby it's raining, raining

Tiistai 12.11.2013 klo 18:00 - MK

marraskuu_talli_010.jpg
On ihan uskomatonta, miten paljon voi sataa kerralla..

Onneksi meillä on Heidi, joka jaksaa näiden tarhojen kanssa..

Kaivinkone on taas tontilla :)

Nyt ei kaivetakaan toista uimalampea vaan sähkökaapeleita maahan laidunpolun valoja varten ja lisää ojaa maneesin eteen, ettei jää vesi seisomaan tielle. Lisää kuvia tulossa kun valoviikot starttaavat Haapamäessä!!

Rättisulkeiset ovat näköjään osa arkea joka marraskuu. Onneksi kuivuri humistaa loimet kuivaksi aamua varten, eikä pyykillä tarvitse rampata kun hiekat varisee Heidin huoleksi lattialle yön aikana.

Tallikisustamme on kyselty sen verran, että paljastettakoon, ettei taida Viiru pieni täksi talveksi tallille saapua.

Se on niin omituinen kissa, että kyllä se spirit of Pekka on sillä :)

Aika vaikea keksiä tälle hemulille esim. yhtä hyviä (ja aamupöpperössä veret seisauttavia..) petipaikkoja kuin kotona on tarjolla.. Tämä kissa löytyy pyykkikorista, saunan lauteilta, suihkusta, lavuaarista, polttopuukorista,tyynyjen alta, jääkaapista, pyykinpesukoneesta jne.. Mutta on se mukava sängyn lämmittäjäkin näin marraskuisen hyytävän kelin aikaan. Kunhan tarkistat täkin alusen ennenkuin tunget jalkasi sinne...

photo.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

SYKSY TULOSSA

Torstai 29.8.2013 klo 16:47 - MK

Hirrrvittävän mukava "pössis" meidän tallilla. Todella mukava tehdä iltatallia ja kuunnella ihmisten keskustelua valmennuksesta, jossa juuri oltu.

Debriefing jatkuu usein niin myöhään, että mä joudun luovuttamaan ja lähtemään kotiin:)

Talli on täynnä mukavia ihmisiä ja hienointa on yksi pieni juttu ja se on HYMY!!

Jokaisella on kasvoillaan hymy, kun he saapuvat talliin. Se näkyy myös asiakkaissamme eli hevosissa. Se,

että heidän ihmisensä nauttivat hevoselämästä.

Joskus kuuluu kiljuntaa ja kiherrystä esim. kuvassa kun ratsastaja toteaa että hui kylmää ja märkää :)

                                                                                                    2013-07-25-047.jpg

Lampi toimii juuri kuten ihana, tärkeä ja taitava konekuskimme Timo Ylijoki ajattelikin. Lampeen on helppo mennä. Välillä liiankin helppo.. Harri päätti mennä oikein uimaan..

2013-08-03-053.jpg

Käyhän se tietty niinkin, mutta omistajalle tulee vähän kuivatteluhommaa :) Kiitos silti hienosta uimalammesta Timolle!!

Välillä treenaaminen näin alkusyksystä voi käydä voimille. Yleensä se käy ratsastajan voimille. Löytyy ihan uusia lihasryhmiä kropasta..

Treenaus voi käydä hevosellakin voimille.. Meillä Haapamäessä siitä ei kannata välittää. Voi jatkaa ihan omaa treeniä vaikka kaveri vähän vierellä huilaisikin..2013-07-16-045.jpg

Tämän rennosti elämään suhtautuvan porukan kanssa on kiva aloittaa syyskausi!

Toivon paljon ruusukkeita kisoista ja mukavia treenejä ja iloisia maastoja kaikille!!

Kommentoi kirjoitusta.

NÄIHIN KUVIIN JA TUNNELMIIN..

Maanantai 24.6.2013 klo 16:33 - MK

Hiljenee Haapamäki.. Laitumella nautitaan. Syötävää on ja on ja on..

Iltaisin suoritamme "ruumiintarkastuksen". Kuten huomaatte on pehtoorimme Jari keksinyt oivan keinon saada pollet portille tsekkausta ja myrkkyjen laittoa varten :)

Kaikki saavat kyllä oman osansa pikkuetuilusta huolimatta.. Välillä viedään myös ripsut kauraa suolan kera eikä riitaa ole saatu vieläkään syntymään. Haapamäen fiiliksillä siis mennään :)  Kaikki hevoset ovat tottuneet myös ötökkäsumutteen käyttöön, jopa Atoll!

kisuja_laidunta_005.jpg

kisuja_laidunta_018.jpg

kisuja_laidunta_014.jpg

kisuja_laidunta_026.jpg

kisuja_laidunta_007.jpg

Peggyn (ent.Pekka-kisu)lapsista sitten kaksi tyttöä ei jaksanutkaan. Kovasti taisteltiin pikkupipetin kanssa aikaa vastaan, mutta molemmat kisulit nukkuivat pois Peggyn syliin. Hautasimme ne Tessun viereen kotipihaan.

Kolme pientä jaksaa hyvin. Kaksi mustaa ja yksi raituli. Pikkuraituli jo availee silmiäänkin ja ryömintävauhti on kova.. Kohta meillä vilisee pikkutassuja jee..

Smokey tallilla jo omaa kaveriaan kaipaakin. Mielenkiintoista nähdä miten "Saaban kuningatar" suhtautuu tuleviin pikkubeibeihin... Tallille muutetaan kunhan lapsukaiset ovat riittävästi vahvistuneet.

kisuja_laidunta_028.jpg

Mutta kuten otsikko jo vihjaisi näihin kuviin Haapamäki hiljenee hetkeksi.

Taustalla tohina jatkuu toki ja uudet asukkaamme toivotamme lämpimästi tervetulleiksi!! Talli on täynnä ja syksyä mukava odottaa. Toivottavasti löytyy innostusta maastoiluun. Saadaan taas kunnon letkat lenkille :)

Hyvää rakkauden ja iloisten ihmisten täyttämää kesää kaikille!!!

Kommentoi kirjoitusta.

LISÄÄ KESÄUUTISIA..

Torstai 20.6.2013 klo 17:27 - MK


Omat niittytarhatkin saatiin juhannuksen kunniaksi auki. Ah se on kesä nyt!!

Varsinaisella laitumella on osa hevosista laiduntanut jo kohta pari viikkoa eikä öttiäiset ihan kauheasti vaivaa.

Sieltä leppoisia kuvia tulossa!!

Myös Tahvo joka ruunattiin huhtikuussa pääsi kavereiden kanssa vierekkäin ja tuntuu olevan taas onnellinen kun ei tarvitse urostella ja siksi viettää aikaa yksin. Ja se poika kasvaa.. Katsotaan mahtuuko enää kameraan..
london_207.jpg
london_221.jpglondon_218.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

KESÄUUTISIA!!

Torstai 20.6.2013 klo 17:18 - MK

london_183.jpg
Ja mitä se Pekka meni tekemään!!

Pyöräytti pienenpieniä karvamurusia viisi kappaletta JA VAIHTOI SAMANTIEN SUKUPUOLTA JA NIMEÄ. Pekka on nyt sitten Peggy.

Kaikki meni hyvin ja poikaset syntyivät sopivasti saman yönä kun palasin Lontoon reissulta.

Peggy on niiiin onnellinen, että olen tyytyväinen päätöksestäni antaa sen tehdä yhdet pennut ja sitten naps koko porukalle :)

Pennut ovat tosi toimeliaita pieneen ikäänsä verrattuna. Iso koirankuljetuskoppa on pesänä.

Yksi pennuista oli jäänyt kiinni napanuoraansa ja Sanna toimi loistavasti kätilönä.

Vähän on saanut myös pipettimaitoa ja alkaakin pikkuhiljaa vahvistua käymään myös emon tisulla.

Ei pysty ymmärtämään miten niinkin pieni kissa kuin Peggy, on voinut kantaa tätä kasaa mukanaan :)

Tallille pennut tulevat kun alkaa silmät aueta ja tekevät muutakin kuin syövät ja nukkuvat.

london_191.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

KEVÄT!!!

Tiistai 7.5.2013 klo 10:59 - MK

2013-05-03-016mamba.jpg

Kevät on tullut!!

Bongattu on jo peipposet ja västäräkit. Vielä puuttuvat tallin omat pääskyset.

Siitäpä tietää, että kevät on vaihtunut kesäksi. Vai miten se menikään, että pääskysestä ei päivääkään..

Mambulaa vähän pelotti synttärikakku, jonka Suvi oli rakkaudella pesarissa leipaissut.

Vaan kun maistoi niin johan upposi koko kakku. Trompi oli erittäin mustasukkaisena vieressä.

kesäkuussa sitten seuraava lady :)

Ihan kohta vietetään meillä pyöreitä vuosia myös. Tärkeä terapiaratsumme Loke Fjordahl täyttää täydet 20 vuotta!

Pientä jalkakremppaa lukuunottamatta vaari on kovassa iskussa ja ehtinee vielä opettaa monta arempaakin ihmistä hevostelun piiriin.

Loken järkähtämätön rauhallisuus on ollut itsellenikin tänä keväänä todella tärkeää. Olen muutamia kertoja "rojahtanut" hiekalle Loken viereen ja painanut pään herran vatsan päälle. Siinä hengitys tasaantuu nopeasti. Vasta hitaasti olen alkanut ymmärtää sen, miksi valtaosa ihmisistä haluaa olla hevosten ja muidenkin eläimien kanssa. Kuvassa tosin näkyy nyt vain herra ja herran erittäin pehmeä vatsa, jota vasten hän minut aina hyväksyy maate olleessaan. Luottamus on molemminpuolista ja rikkoutumatonta. Pidetään siitä kiinni. Hevostelu voi olla joillakin myös hyvin kunnianhimoista ja kisaorientoitunutta. Tai sitten ihan jotain muuta. Tai näiden kahden yhdistelmä. Tärkeintä on se, että hevonen hyväksyy juuri sinut selkäänsä ja tekee vuoksesi kaikkensa. Se on oikeastaan aika funny thing.. että ihminen istuu hevosen selässä. Ja hevonen hyväksyy sen nöyränä.
Kokeilkaapa joskus ottamalla lapsi selkäänne ja leikkikää ratsua, joka konttaa auringonlaskuun... Yleensä se lapsikin istuu vinossa ja haluaa vauhtia.

Kaikkia meitä tarvitaan, myös näissä hevospiireissä.Hienoa olisi jos suvaitsevaisuus ja yhteistyö nostaisi päätään.

2013-04-28-005loke2.jpgJa muistetaan, että yksi tärkeimmistä asioista omalle kaverille olisi se, että osaisimme istua edes suorassa siellä selässä. Tämä on ollut itselleni se vaikein rasti sairastumiseni jälkeen, mutta onneksi on Christel Vihma!! Nainen, joka tekee taikoja myös onnettoman vinossaistujan kanssa :) Ja mikä hienointa.. Joka kerran kun onnistun pysymään suorassa, kiittää Trompi siitä heti ja yrittää todella parastaan. Eikä muista pahalla, eikä kaivele vanhoja. Siksikö tämä laji on niin mahtavaa. Aina kun kiipeät ratsusi selkään, on edessäsi puhdas valkoinen paperi, jolle alat kirjoittaa. Ja jos toimit reilusti hevostasi kohtaan hän rakastaa ja luottaa sinuun pyyteettömästi.

Ikään, rotuun ja kokoon katsomatta.

Ja sitten kun he ovat antaneet kaikkensa, on levon aika :) kuten kuvassa Trompilla..

2013-04-28-009trompi2.jpgRakkaudentäyteistä,lämmintä ja hevosentuoksuista kevättä kaikille!"Kommentoi kirjoitusta.

Ollaan pahalta piilossa...

Maanantai 22.4.2013 klo 18:25 - MK

Hyvät ystävät. Dear Rachel. Kiitos aivan ihanasta syntymäpäiväyllätyksestä.

Minä luulin, että minulle ei kuulu enää tapahtua hienoja asioita. En ymmärtänyt, että kaikki te välitätte myös siitä, mitä minulle kuuluu ja tapahtuu...

Yritän parhaani mukaan pitää Haapamäen paikkana, jossa ei tapahdu pahoja asioita. Sellaisia, jotka johtuvat meistä ihmisistä. Niin, että tämä paikka olisi myös teille levon,rauhan, hiljaisuuden ja ymmärtäväisten ihmisten paikka.Laulun mukaan oltaisiin pahalta piilossa koko poppoo yhdessä...

Sairaudet ja kuolemakin kulkee meistä riippumattomia teitä, mutta jos jotakin on tehtävissä niin siihen me Haapamäessä pyritään. Ainakin olemaan läsnä ja lohduttamaan.

Kiitos paukkuserpentiineistä :) skumpasta, kahvista ja ihanista kakuista ja lahjoista ja kukista ja ennenkaikkea siitä, että näitte vaivaa ja tulitte paikalle juhlimaan, vaikkei olisi "teidän päivänne" ollutkaan. Tärkeintä oli teidän iloiset kasvonne siitä tuli todellista poweria päivääni!!

Kiitos!

Marjo                                                         marjolle3.jpg

1 kommentti .

Hang around-paikka!!

Perjantai 8.3.2013 klo 10:43 - MK

Ja Helskeä siteeratakseni tästä tulikin sitten hang around-paikka :) Tässä voi juoksuttaa, ratsastella, tehdä maasta käsin jutskia ja jos hevonen käy kuumana sen voi pistää lampeen vilvoittelemaan :) No ei vais kaikki hevosethan meillä toimii ja hienosti.                                     032013_012.jpg

Tarhoja tehdään sivulle kuiteskin. Talli on piukassa hummia. Uusimpana Bambi, jonka varsuliini jäi vanhaan paikkaan kasvamaan kokoa ja näköä. Pihatossakin asutaan tuvan täydeltä. Siellä majaa pitävät "peräkammaripojat" Väbe, Loke ja Tahvo, josta onkin tulossa oikea mallioppilas Iitun kanssa!

                                      032013_008.jpg

Lammesta...mä kävin "korkkaamassa" maneesin takusläntin Trompin kanssa tunnin jälkeen. Tammahan ei sitten uskaltanutkaan astua valkoiselle lumelle.... No pikku keskustelun jälkeen pääsimme kiertämään alueelle ja kas kummaa.. tämä lammelle vievä ramppi iskikin uteliaisuuteen.. että sinne kyllä oltaisiin rymistelty.. blondinko logiikkaa..032013_0042.jpg

                                       

 Ei me sit menty.. tässähän mä tätä kertoilen..ja Trompillekin tuli nälkä..

Kommentoi kirjoitusta.

Haapamäessä jytistellään taas!

Keskiviikko 27.2.2013 klo 14:28 - MK

Kas kevättä!! Rakentajat (Jari ja mä) näköjään heräävät talviuniltaan!Oli huippua nähdä taas Timo "puikoissa" ja valmista tulee hirmuista vauhtia. Kiva, että saadaan hyväpohjaisia hiekkatarhoja valmiiksi ennenkuin peltotarhat alkavat sulaa. Romahtaneissa mutatarhoissa ei kukaan halua hevosiaan pitää.

kevat2013_001.jpg

Tallissa oli tänään kova tohina. Meitä ponityttöjä, koiria ja hevosia oli käytävä täynnä :) Maija lähti Horsespahan ja klinikalle (Aksulla paha paise kaviossa) ja lisäksi kengittäjällä viisi hevosta työn alla. Kaivinkone jyrräsi ja aurinko lämmitti. Tallissa käyty keskustelu tästä isosta pläntistä jäi nakottamaan. Pitäisikö tämän olla kuitenkin kävely / juoksuttelupaikka hallin lisäksi. Vois olla aika loistava pohja tässä ja filleriä päälle. Vai tarhoja? Vai pyörötarha? Vai mitä?

                                            kevat2013_004.jpg

Taidan antaa asian huilata korvien välissä yön yli. Timo jo plaanasi viiraa ja murketta lammen reunalle. Sieltä pääsee turvallisesti kahlaamaan lampeen hevosen kanssa. Saadaan oma kesäSpa heposille!! Katsotaan nyt mitä tämä täti tästä vielä keksii :)

Kommentoi kirjoitusta.

Haapamäessä tapahtuu!!

Torstai 21.2.2013 klo 11:08

IHAN KAIKILLE HAAPAMÄKELÄISILLE TIEDOKSI!!!
MANEESISSAMME VOI RATSASTAA JATKOSSAKIN TURVALLISIN MIELIN. MANEESIN RAKENNESUUNNITTELUN TEKI INS.TSTO JUHA NIEMI JA SEN RAKENSI KUVIEN MUKAISESTI ALASEN RAKENNUS OY. SUOMEKSI..KATOLLA VOI OLLA 3 METRIÄ LUNTA JA SINNE VOI LAITTAA PÄÄLLE PARIKOLME NORSUA TANSSIMAAN. EI OLLUT IHAN HALVIN MANEESI PIRKANMAALLA, MUTTA PYSYYPÄ KATTO PAIKOILLAAN VAIKKA OLISI MIKÄ MYRSKY :) JA JOS SATTUU SE METEORIITTI PUTOAMAAN PYSYY KATTO REIKÄÄ LUKUUNOTTAMATTA PAIKOILLAAN, KOSKA MYÖSKIN VINOREEVAUS ON TEHTY TUPLANA. EI OLE MUUTEN TEHTY IHAN KAIKISSA HALLEISSA EDES YKSINKERTAISENA.....ENSIMMÄISEN BLOGIKIRJOITUKSENI HUKKASIN, MUTTA TÄNÄÄN AURINKO PAISTAA,JOTEN SIITÄ EI JAKSA RANTEITA AUKI REPIÄ :) KOVA TOHINA TALLILLA JATKUU JA UUSIEN TARHOJEN TEKO ALKAA ENSI VIIKOLLA. NE TEHDÄÄN TIETTY PERINTEISEEN HAAPAMÄKELÄISEEN TAPAAN SALAOJA, MURSKE, VIIRA JA HIEKKA. JA SITTEN PÄÄLLE HEIDI JOKA PUTSAA,PUTSAA,PUTSAA... ;) EIHÄN NE MUUTEN HIEKKATARHOINA PYSY! VIELÄ NAUTITAAN PELTOTARHOJEN TILASTA JA TALVESTA. MAASTOT OVAT AIVAN LOISTAVASSA KUNNOSSA!! JA MANEESISSA HYPÄTÄÄN NIIN ETTÄ JYTINÄ KÄY. HYVÄ M & M GROUP!!marraskuu_talli_001.jpg

talvi2012_001.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset